Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-29@04:39:00 GMT

اینورتر چیست و تفاوت آن با درایو در چه چیزی است؟

تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۸۱۵۳۷

اینورتر چیست؟

اینورتر (inverter) یک دستگاه الکترونیک قدرت است که برای تبدیل ولتاژ DC به ولتاژ AC استفاده می‌شود. اگرچه برق DC در ابزارهای کوچک الکتریکی استفاده می‌شود، اکثر تجهیزات خانگی با برق AC کار می‌کنند. ازاین‌رو ما به یک روش کارآمد برای تبدیل برق DC به برق AC نیاز داریم. اینورتر یک دستگاه ساکن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته سایت سنا برق توان اینورتر می‌تواند یک شکل از نیروی الکتریکی را به اشکال دیگر برق تبدیل کند اما نمی‌تواند برق تولید کند؛ بنابراین این دستگاه یک مبدل است نه یک ژنراتور. بیشتر مردم فکر می‌کنند که اینورتر یک تولیدکننده برق است درحالی که چنین نیست.

می‌توان از آن به‌عنوان یک دستگاه مستقل مانند برق خورشیدی یا برق پشتیبان برای لوازم‌خانگی استفاده کرد. اینورتر برق DC را از باتری‌ها می‌گیرد و در زمان قطع برق به برق AC تبدیل می‌شود. اینورتر برق مورداستفاده در شبکه سیستم قدرت برای تبدیل برق DC عمده به برق AC تأمین می‌کند و این ابزار یعنی در انتهای دریافت خطوط انتقال HVDC استفاده می‌شود.

اینورتر چگونه کار می‌کند؟

ولتاژ خروجی AC اینورتردر اغلب موارد برابر با ولتاژ خط شبکه تنظیم می‌شود که معمولا 120 یا 240 VAC است، حتی وقتی اینورتر درحال کار باشد و توزیع برق تغییر کند. این مسئله باعث می شود اینورتر دستگاه های زیادی که برای برق استاندارد طراحی شده اند را تغذیه کند. برخی اینورترها نیز ولتاژ خروجی پیوسته یا قابل انتخاب دارند. این مسئله بستگی به کاربرد آن ها و همچنین نوع دستگاهی دارد که از برق خروجی اینورتر استفاده می کند.

بیایید کار یک اینورتر را با یک مثال درک کنیم. فرض کنید که یک لامپ به باتری متصل است؛ بنابراین جریان از طریق لامپ عبور می‌کند. لامپ دارای دو پایانه است که "A" و "B" هستند. ترمینال مثبت و منفی باتری به ترتیب با ترمینال "A" و "B" وصل شده و لامپ روشن می‌شود. حالا پایانه‌های باتری را عوض کنید. لامپ در این شرایط نیز روش می‌شود؛ بنابراین، تفاوت در هر دو مورد چیست؟

در اینجا یک‌چیز متفاوت است و آن‌هم جهت جریان AC است.

حالا تصور کنید که می‌توانید باتری را با سرعت 50 یا 60 دور در دقیقه بچرخانید. چه اتفاقی خواهد افتاد؟ جهت 50 یا 60 بار تغییر می‌کند. این دقیقاً شبیه به برق AC است؛ و فرکانس 50 یا 60 هرتز است. این مثال فقط برای درک اصل کار یک اینورتر است و عملاً اینورتر هرگز این‌طور کار نمی‌کند و قطعات چرخشی ندارد.

اینورتر از کلیدهای الکترونیک قدرت مانند IGBT، MOSFET استفاده می‌کند و تعداد سوئیچ‌ها به نوع اینورتر بستگی دارد.

از آنجایی که موتورهای الکتریکی مصرف برق بالایی دارند، مهم ترین مزیت استفاده از اینورترها کاهش مصرف برق در واحدهای صنعتی پرمصرف است. اینورتر با تنظیم برق ورودی دستگاه هنگام به کار افتادن و کار کردن آن، جلوی مصرف بیش از حد برق را می‌گیرد. اینورترها می‌توانند تا 70 درصد کاهش مصرف برق به همراه داشته باشند. از دیگر مزایای راه‌اندازی نرم دستگاه، ضربه وارد نشدن به قسمت‌های مکانیکی آن مثل گیربکس‌ها، تسمه و زنجیرها است که باعث بیشتر شدن عمر مفید این قطعات مکانیکی می‌شود.

درایو چیست؟

درایو یا همان اینورتر دستگاهی است که با کنترل سرعت چرخش موتور باعث بهبود حرکت و کنترل موتور می شود. به کمک درایو آسانسور میتوان این موارد به همراه خیلی موارد کنترلی و حفاظتی دیگر را به راحتی و با تنظیم تنها چند پارامتر درایو انجام داد. بصورتیکه امروزه تقریبا هرکجا که موتور استفاده شده، یک دستگاه درایو نیز در کنار موتور برای کنترل و بهبود حرکت موتور قرار داده شده است.

به زبان ساده VFD یا درایو فرکانس متغیر یک دستگاه الکترونیکی به‌حساب می‌آید که ازآن‌جهت کنترل موتور القایی AC یا موتور سنکرون استفاده می‌کنند. یک VFD گشتاور، سرعت و جهت موتور را می‌تواند کنترل می‌کند و همچنین موتور را به‌آرامی راه‌اندازی کند و با شتاب کنترل‌شده به‌سرعت موردنظر برساند. با درایو امکان کاهش سرعت نیز کنترل می‌شود و با کنترل دلخواهی می‌توان سرعت را با آن کاهش داد.

VFD ها به شما این امکان را می‌دهند که از یک موتور برای انواع فرآیندها و شرایطی استفاده کنید که ممکن است به‌ سرعت‌های متفاوتی نیاز داشته باشند. نام های دیگر VFD عبارت‌اند از:

درایو سرعت قابل تنظیم درایو فرکانس قابل تنظیم درایو ولتاژ متغیر/فرکانس متغیر درایو AC میکرو درایو معکوس کننده درایو با سرعت متغیر

برعکس فرکانس ثابت ارائه‌شده توسط برق شهری که یک موتور را در تمام مدت با سرعت کامل کار می‌کند، درایو فرکانس متغیر انعطاف‌پذیری و همچنین صرفه‌جویی در هزینه را در تولید و سایر صنایع فراهم می‌کند.

VFD ها در طیف وسیعی از انواع و رتبه‌بندی‌ها از کمتر از 1 اسب بخار تا هزاران اسب بخار در دسترس هستند. همچنین، می‌توانید از میان کنترل اسکالر PWM V/HZ، کنترل بردار حلقه بسته PWM، کنترل برداری حلقه باز، کنترل مستقیم گشتاور (DTC) و سایر روش‌های کنترل موتور را انتخاب کنید.

نحوه کار درایو

یک درایو فرکانس متغیر که از سه عنصر اصلی یکسو کننده، اینورتر و فیلتر تشکیل‌شده است. این دستگاه ولتاژ و فرکانس AC را برای تبدیل ولتاژ به DC به پل یکسو کننده می‌دهد و در طرف مقابل، از خازن و سلف‌ها برای فیلتر کردن جریان DC استفاده می‌کند، سپس در مرحله آخر ولتاژ DC را به AC معکوس می‌کند و آن را در فرکانسی که مدنظر کاربر قرار دارد به موتور می‌فرستد.

همچنین در این دستگاه ریزپردازنده یا دستگاه‌های پردازنده سیگنال دیجیتال با PLC و رابط‌های کاربری (از طریق HMI یا صفحه‌کلید) ارتباط می‌گیرد و سرعت موتور را کاملاً نظارت و مشکلات را ردیابی و بررسی می‌کند.

مدار کنترل سوئیچینگ دستگاه‌های قدرت را برای فعال کردن اجزای برق در ترتیب درست هماهنگ می‌کند. و از طرفی سرعت موتور با تغییر ولتاژ و فرکانس ارائه‌شده توسط خروجی دستگاه متغیر می‌شود.

همچنین VFD نسبت ولت به فرکانس را ثابت نگه می‌دارند و با این کار گشتاور موتور را حفظ می‌کنند. در این دستگاه واحدهای پیشرفته و اجزاء از الگوریتم‌های هوشمند برای بهبود عملکرد موتور استفاده می‌کنند. به صورت کلی می‌توان گفت که درایوها ولتاژ و فرکانس را به یک ولتاژ و فرکانس دیگر تبدیل می‌کنند و با این کار سرعت موتور را بدون اینکه گشتاور را تغییر دهند، کنترل می‌کنند.

مزایای درایوها چیست؟

درایوها مزایای بسیار زیادی به همراه دارند که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

صرفه‌جویی در انرژی و بهبود کارایی دستگاه‌ها تبدیل توان در برنامه‌های هیبریداسیون تطابق سرعت درایو با الزامات فرآیند تطابق گشتاور یا قدرت یک درایو را با الزامات فرآیند بهبود محیط کار سطوح سروصدای کم کاهش استرس مکانیکی روی ماشین‌ها برای افزایش طول عمر آن‌ها اصلاح الگوی مصرف

علاوه بر این، درایوهای امروزی قابلیت‌های شبکه و تشخیص را برای کنترل بهتر عملکرد و افزایش بهره‌وری یکپارچه می‌کنند؛ بنابراین، صرفه‌جویی در انرژی، کنترل هوشمند موتور و کاهش پیک جریان کشیده شده سه دلیل عالی برای انتخاب یک VFD به‌عنوان کنترل‌کننده در هر سیستم موتور محور است.

VFD بیشتر برای کنترل فن‌ها، پمپ‌ها و کمپرسورها مورداستفاده قرار می‌گیرد. همچنین سافت استارترها و کنتاکتورهای سراسری دیگر انواع کمتر پیچیده کنترل‌کننده موتور هستند.

سافت استارتر یک درایو است و در هنگام راه‌اندازی یک موتور الکتریکی، یک شیب ملایم به‌سرعت کامل می‌دهد. همچنین کنتاکتور سراسری نوعی کنترل‌کننده موتور است که ولتاژ کامل خط را به موتور الکتریکی اعمال می‌کند.

تفاوت بین درایو و اینورتر

همان‌طور که انتظار می‌رود تا بدین جا بامطالعه کامل مطالب بالا باید تا حدودی تفاوت بین اینورتر و درایو برای شما مشخص‌شده باشد. به زبان بسیار ساده کار یک اینورتر با کار یک درایو بسیار فرق دارد.

وظیفه یک اینورتر تبدیل انواع جریان‌های برق به همدیگر است که بیشترین استفاده از آن در تبدل جریان DC به جریان AC است. از طرفی درایو یک وظیفه کاملاً متفاوتی به عهده دارد. درایو فرکانس متغیر (VFD) یک دستگاه الکترونیکی است که سرعت موتورهای القایی AC را کنترل می‌کند و معمولا شامل یک اینورتر است.

منبع: sbtelectric.com



منبع: الف

کلیدواژه: برای تبدیل سرعت موتور دستگاه ها یک دستگاه یک درایو کار یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۱۵۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین گوشی زیر ۱۰ میلیون؛ جنگ ردمی نوت 13 و A25

فرارو- مقایسه ردمی نوت 13 و گلکسی A25 تقابل بهترین گوشی‌های زیر ۱۰ میلیون فعلی بازار است. ردمی نوت 13 نسخه ۵G با ۱۲۸ گیگ فضای ذخیره‌سازی کمی بیش از ۹ میلیون فروخته می‌شود و فروشنده‌های موبایل کف قیمت گلکسی A25 سامسونگ را در همین بازه اعلام می‌کنند.

به گزارش فرارو؛ مقایسه ردمی نوت 13 و گلکسی A25 در بخش دوربین و نمایشگر با برتری میلیمتری گوشی کره‌ای به‌پایان می‌رسد، اما آن‌هایی که موقع خرید گوشی همه‌چیز را فدای قدرت پردازنده و باتری می‌کنند، می‌توانند سراغ خرید ردمی نوت 13 بروند.

مقایسه ردمی نوت 13 و A25 ؛ تفاوت طراحی

گلکسی A25 سامسونگ در حد پنج، شش گرم از ردمی نوت 13 شیائومی سنگین‌تر است. وزن گلکسی A25 سامسونگ بدون احتساب گلس و ... تقریبا ۱۹۷ گرم است و شیائومی، اقتصادی‌ترین گوشی نسل ردمی نوت 13 را با وزن ۱۷۳.۵ گرم روانه بازار کرده است. بخشی از این اتفاق به‌خاطر بزرگتر بودن گلکسی A25 سامسونگ است که در همان نگاه اول می‌توانیم به آن پی ببریم.

گلکسی A25 سامسونگ، فقط چند میلیمتر ارتفاع بیشتری دارد و از نظر سبک و سیاق طراحی نسبت به مدل‌های نسل قبلی خودش، شکیل‌تر است. میان‌رده جدید سامسونگ در رنگ‌های آبی روشن و تیره، لیمویی و مشکی در بازار موجود است و خریداران ردمی نوت 13 نسخه ۵G شیائومی می‌توانند گوشی خودشان را از بین رنگ‌های مشکی، سفید، آبی و طلایی انتخاب کنند. تا اینجا برتری خاصی در سبک طراحی دوتا گوشی وجود ندارد و بهتر است برای انتخاب گزینه نهایی، سراغ بقیه آیتم‌ها برویم.

مقایسه ردمی نوت 13 و گلگسی A25 ؛ تفاوت نمایشگر

ردمی نوت 13 به‌شکل جزیی از نمایشگر بزرگتری برخوردار است. گفتیم جزیی، چون تفاوت اندازه نمایشگر ردمی نوت 13 و A25 سامسونگ فقط در حد یک‌دهم اینچ است. گلکسی A25 سامسونگ مثل خیلی از میان‌رده‌های کره‌ای با نمایشگری از نوع سوپر AMOLED پا به میدان گذاشته که نسبت به صفحه‌نمایش ردمی نوت 13 بهتر است.

گلکسی A25 سامسونگ به‌لطف نمایشگر سوپر AMOLED از تراکم پیکسل بیشتری برخوردار است و در وهله دوم، از ترکیب نسبتا قابل قبولی در این بخش استفاده می‌کند. رفرش‌ریت ۱۲۰ هرتز و حداکثر روشنایی هزار نیت، بخشی از مشخصات نمایشگر ۶.۵ اینچی گلکسی A25 است و البته همین عدد و رقم‌ها در مشخصات صفحه‌نمایش ردمی نوت 13 به‌چشم می‌خورد. با این حال نمایشگر سوپر AMOLED مقابل نمایشگر AMOLED حکم به برتری گوشی کره‌ای در این راند می‌دهد.

مقایسه ردمی نوت 13 و گلکسی A25 ؛ تفاوت تراشه

ردمی نوت 13 از حیث پردازنده اوضاع بهتری نسبت به گلکسی A25 سامسونگ دارد. تراشه پنج نانومتری اگزینوس ۱۲۸۰ گلکسی A25 سامسونگ با اینکه چیز زیادی از تراشه شش نانومتری مدیاک دایمنسیتی ۶۰۸۰ ردمی نوت 13 ندارد،، اما موقع اجرای بازی، شرایط به نفع ردمی نوت 13 تغییر می‌کند.

ردمی نوت 13 علاوه بر این، به‌لطف همین تراشه شش نانومتری، در شارژدهی گوشی کمک حال باتری است و طبق محاسبات پنچمارک‌های معروف در این بخش هم شرایط بهتری از رقیب کره‌ای دارد. فراموش نکنیم تفاوت‌های گلکسی A25 و ردمی نوت 13 در بخش پردازنده، آنچنان محسوس نیست، اما خب موقع مقایسه نهایتا باید روی گزینه اصلح دست گذاشت.

مقایسه ردمی نوت 13 و گلکسی A25 ؛ تفاوت دوربین

ردمی نوت 13 روی کاغذ باید از دوربین بهتری نسبت به گلکسی A25 برخوردار باشد، اما در عمل اصلا اینطوری نیست.

ردمی نوت 13 نسخه ۵G که به حسگر اصلی ۱۰۰ مگاپیکسل مجهز شده، درمقایسه با حسگر اصلی ۵۰ مگاپیکسل A25 سامسونگ، موقع زوم کردن و تغییر نور قافیه را می‌بازد. در همین مدت کوتاهی که از حضور ردمی نوت 13 در بازار می‌گذرد، صحبت‌های زیادی از افت کیفیت دوربین در شب مطرح شده، اما A25 سامسونگ به‌رسم میان‌رده‌های قبلی کره‌ای چنین اتهامی ندارد. علاوه بر حسگر اصلی و دوتا دوربین‌های اولتراواید و تشخیص عمق، حسگر سلفی و ۱۳ مگاپیکسلی A25 عکس‌های بهتری نسبت به دوربین سلفی ۱۶ مگاپیکسلی ردمی نوت 13 ثبت می‌کنند.

مقایسه ردمی نوت 13 و گلکسی A25 ؛ تفاوت باتری

ردمی نوت 13 با اینکه از حیث دوربین و نمایشگر عملکری ضعیف‌تر از A25 نشان می‌دهد، اما موقع مقایسه باتری سربلند از زمین رقابت خارج می‌شود.

ردمی نوت 13 و گلکسی A25 هر دو مثل میان‌رده‌های اسم‌ورسم‌دار بازار، به باتری پنج هزار میلی‌آمپر ساعت مجهز شده‌اند. با این وجود از صدقه‌سر همان تراشه دایمنسیتی ۶۰۸۰، ردمی نوت 13 می‌تواند شارژدهی بیشتری داشته باشد. از طرف دیگر ردمی نوت 13 با شارژر ۳۳ وات سزگار است و همین آپشن باعث می‌شود در مدت زمان کمتری، ظرفیت باتری از صفر به ۱۰۰ درصد تبدیل شود.

مقایسه ردمی نوت 13 و گلکسی A25

مشخصات

ردمی نوت 13

گلکسی A25

ابعاد

161.1 در 75 در 7.6 میلیمتر

161 در 76.5 در 8.3 میلیمتر

وزن

173.5 گرم

197 گرم

نوع نمایشگر

AMOLED

سوپر AMOLED

سایز نمایشگر

6.6 اینچ

6.5 اینچ

حسگر اصلی

100 مگاپیکسل

50 مگاپیکسل

تراشه اصلی

دایمنسیتی 1080 (شش نانومتر)

اگزینوش 1280 (پنج نانومتر)

ظرفیت باتری

پنج هزار میلی‌آمپرساعت

پنج هزار میلی‌آمپرساعت

کف قیمت

9 میلیون و 100 هزار تومان

9 میلیون و 100 هزار تومان

دیگر خبرها

  • راه اندازی نخستین مرکز موتور آمبولانس شهرستانی در مهاباد
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر زرند کرمان بررسی می‌شود
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر بررسی می‌شود
  • بهترین گوشی زیر ۱۰ میلیون؛ جنگ ردمی نوت 13 و A25
  • تفاوت های آیفون 13 و 13 پرو در چیست ؟
  • ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران چیست؟
  • ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها چیست؟/ جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن»
  • ماجرای قلیان اکسیژن در کافه‌های تهران | این دستگاه تاییدیه نهایی ندارد | وجود گاز خنده در این قلیان‌ها صحت دارد؟
  • ماجرای گاز «خنده» در قلیان اکسیژن صحت دارد؟/ قلیان اکسیژن اعتیاد آور نیست؟
  • جزییات طرح وزارت بهداشت درباره قلیان «اکسیژن» / ماجرای گاز «خنده» قلیان‌ها