Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک شرکت دانش بنیان ایرانی موفق شد با استفاده از دانش فنی متخصصان خود، الکتروموتور پربازده کولرآبی با قابلیت کاهش ۶۰ درصدی مصرف برق را بومی سازی و تولید کند.

محمد توکلی مدیرعامل شرکت دانش بنیان مهر صنعت دیارنوین در گفت وگو با خبرنگار علم وآموزش ایران اکونومیست در خصوص این محصول تولیدی متخصصان ایرانی افزود: موتور کولر آبی برای اولین بار در آمریکا ثبت اختراع شده است اما ما توانستیم با دانش فنی محققان کشور این موتور را در کشور تولید و بومی سازی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با یادآوری اینکه موتورکولر از ۲ قسمت، موتور و درایو تشکیل شده است، افزود: بخش درایو باعث کنترل موتور می شود و دارای چند خاصیت از قبیل کنترل دور موتور است، محصول تولید شده می تواند تا هفت پله دور متفاوت داشته باشد، حفاظت ها بر روی ولتاژ، جریان، قفل شدگی شافت موتور، تنظیم ازدیاد دمای موتورکه باعث افزایش طول عمر موتورمی شود از ویژگی های این محصول دانش بنیان است.

این فناور همچنین گفت:‌با توجه به این ظرفیت های موجود در کشور برای این محصو ل ۳۶ ماه ضمات تعویض در نظر گرفته ایم.

توکلی ادامه داد: ضد آب بودن بدنه موتور یکی دیگر ازمزیت های این محصول است، کلید این محصول دارای محافظ جان است، دمای ساختمان را چک می کند و خود به صورت اتوماتیک هفت پله دور موتور را بر اساس دمای هوای اتاق کم و زیاد می کند.

وی تصریح کرد: کلید هوشمند این محصول قابلیت وصل شدن به تلفن همراه را دارد و می تواند با تلفن همراه به اپلیکیشن محصول نصب شود و دور موتور را کم و زیاد کند.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با یادآوری اینکه در حال حاضر در کشور ۸۰۰ هزار موتور کولر آبی از این محصول استفاده می کنند، افزود: اگر هر کدام از این ها ۲۰۰ وات صرفه جویی مصرف برق داشته باشند، معادل۱۶۰ مگاوات کاهش مصرف برق را داریم یعنی به عبارتی با استفاده از این محصول هر ساله یک نیروگاه ۱۶۰ مگاواتی تولید می شود و اگر این محصول بر روی تعداد کولرهای آبی موجود در ایران که حدود ۱۸ میلیون کولر آبی در کشور موجود است به عنوان طرح ملی اجرا شود و مشکل قطعی برق ایران کم می شود.

 توکلی همچنین گفت: با استفاده از این محصول ایرانی می توانیم سالانه پنج هزار و ۵۰۰ مگاوات برق صرفه جویی کنیم، نیروگاه اتمی بوشهر ۲ هزار مگاوات ظرفیت تولید دارد و ما می توانیم با استفاده از این محصول معادل ۲ نیروگاه اتمی بوشهر صرفه جویی برق کنیم.

وی یادآور شد: مزیت این دستگاه دانش بنیان این است که اول از هر موردی طول عمر آن بیشتر است، صدای آن کمتر از موتورهای موجود است، بدنه ضد آب، ‌قابلیت کنترل خیلی بهتر از کولرهای قدیمی است  واین امر فقط نیاز به حمایت دولت دارد.

این فناور درمورد نحوه استفاده و نصب این موتور گفت: این محصول می تواند جایگزین محصول قدیمی بدون هیچگونه نیاز به جابه جایی سیم کشی ساختمان شود واین قابلیت دیده شده که روی پایه موتور موجود در بدنه کولر مستقر  شود.

شرکت دانش بنیان مهر صنعت دیار نوین یکی از ۴۰۰ شرکت دانش بنیان و استارتاپ، شتاب دهنده و بازیگران زیست بوم فناوری کشور است که در یازدهمین نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری (اینوتکس ۲۰۲۲) از ۲۰ تا ۲۳ اردیبهشت در پارک فناوری پردیس حضور داشت.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: نمایشگاه بین‌المللی نوآوری و فناوری اینوتکس ، تولید داخلی ، فناوری

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: نمایشگاه بین المللی نوآوری و فناوری اینوتکس تولید داخلی فناوری شرکت دانش بنیان کولر آبی مصرف برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۹۱۵۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است

نشست خبری سالیانه دکتر روح‌الله دهقانی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهوری در محل معاونت علمی برگزار شد.

دهقانی در این نشست به سوالی پاسخ داد. سوال اینگونه مطرح شد: یک گزارشی اخیراً در خبرگزاری تسنیم منتشر شد که در گزارش آمده است که یک شرکت در حوزه واردات تجهیزات پزشکی سالانه به صورت میانگین ۴.۲ همت ارز سوبسیددار دریافت کرده است و این درحالی است که کل بودجه معاونت علمی ۳.۷ همت است! از طرفی بودجه بنیاد ملی نخبگان در مصاحبه‌ای که با معاون توسعه بنیاد نخبگان داشتیم فقط ۲۸ درصد محقق شد و اخباری وجود دارد مبنی براینکه بودجه ستاد نانو نیز به صورت کامل تحقق پیدا نکرده است.  نظر خود را درباره دریافت ارز سوبسیدار و جزئیات بودجه معاونت علمی بفرمایید؟

دهقانی فیروزآبادی در پاسخ به سوالی دیگر گفت: درباره تجهیزات پزشکی گزارشات مختلفی وجود دارد که ۴۰ درصد از تجهیزات پزشکی کشور داخلی است و ۶۰ درصد وارداتی است. اگر از نظر ارزش صحبت کنیم حرف درستی است و از نظر ریالی ۴۰ درصد تجهیزات داخلی است و ۶۰درصد تجهیزات خارجی است.

وی خاطرنشان کرد: اگر در رابطه با تعداد صحبت کنیم بالغ بر ۸۰ درصد تجهیزات پزشکی ما ایرانی است. اما مشکل کجاست؟ مشکل اینجاست که شرکت دانش‌بنیان عموماً‌ با ارز بازار ارز آزاد و در بهترین حالت با ارز نیمایی و ارز ۴۳ هزار تومان کالا تولید می‌کند. واردکننده با ارز ۲۸۵۰۰ و بلکه با ارز ۴۲۰۰ کالا وارد می‌کند! نتیجه کار این است که حجم ارزبری و پولی آن بالا است اما از نظر تعداد و حجم کالا به نسبت داخلی ۳۰ درصد کم نیست.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ما تأکید داریم که حمایت از واردکننده کالا با ارز سوبسیدی قطعاً‌ یک اشتباه راهبردی است و ارز بایستی برای همه کالاها آزاد شود که شامل واردکننده و تولیدکننده می‌شود. مصرف‌کننده نهایی باید سوبسید بگیرد.

وی گفت: یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی استاندارد اروپا در محصول پروتز گرفته است و همه پزشکان نیز کیفیت آن را تأیید کردند و در بازار ۶۰ میلیون تومان آن را می فروشد و نمونه خارجی همان پروتز به قیمت ۵۰ میلیون تومان به بازار می آید. مصرف‌کننده کدام را خریداری می‌کند؟ قطعاً نمونه اروپایی را خریداری می‌کند.

دهقانی تأکید کرد:‌ اگر به همان واردکننده، همان ارزی بدهند که تولیدکننده دانش‌بنیان با کیفیت استفاده کرده است پروتز آمریکایی در ایران ۱۰۰ میلیون خواهد شد. حالا فرض کنید که پروتز آمریکایی در بازار  ۱۰۰ میلیون تومان، پروتز ایرانی ۶۰ میلیون تومان و ۵۰ میلیون آن را به کسی که از آن استفاده کند سوبسید می‌دهم.

معاون علمی رئیس‌جمهور گفت: ارز ترجیحی به محصول دانش‌بنیان دادن، تجهیز پزشکی دادن و به واردکننده دادن قطعاً و قطعاً اشتباه است.

وی گفت: سال گذشته معاونت علمی از محل بودجه‌های عمومی نزدیک به ۹۰ درصد تخصیص داشت اما در بودجه بند ز تبصره ۶ که ویژه عوارض ناشی از قانون جهش تولید دانش‌بنیان بود تخصیص بسیار پایین و در حد ۴۰ درصد بود.

دهقانی با بیان اینکه قانونگذار امسال نکات خوبی را دیده است گفت: در ۷ همتی که برای پروژه‌های پیشران درنظر گرفته شده است حکم شورای سران این بوده است که این مبلغ بایستی ۱۰۰ درصد تخصیص پیدا کند. دوم اینکه بند ژ که بندز تبصره ۶ سال گذشته است حکم قانون این است که ماه به ماه تسویه شود.

معاون علمی رئیس جمهور تصریح کرد: پیش‌بینی این است که باتوجه به ارتقای خوب بودجه‌های معاونت علمی در سال جدید، منابع پروژه‌های پیشران، منابع اعتبار مالیاتی، امسال بتوانیم سرمایه‌گذاری‌های بهتری در حوزه دانش‌بنیان داشته باشیم.

وی با اشاره به گزارش تسنیم درباره واردات تجهیزات پزشکی و ارز سوبسیدی تصریح کرد: من بسیار زیاد از این پروژه استفاده کردم و رسانه قطعاً یکی از ابزارهای پیشرو و پیکان مطالبه‌گری پیشرفت کشور است.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • یک بام و دوهوای دولت برای کولرهای گازی: تبلیغ ممنوع؛ فروش آزاد، قاچاق رها!
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • بازدید هیئت‌های تجاری قطر و ترکیه از دستاورد‌های صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • ارز ترجیحی به واردات تجهیزات پزشکی قطعاً اشتباه است
  • بومی سازی تجهیزات الکترونیکی کاربردی در صنعت دریا
  • موتور ایرانی برای خودروی ایرانی
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی به دستگاه نوار قلب با محصول ایران‌ساخت
  • تولید محصول دانش‌بنیان نیروگاهی باهدف جلوگیری از خروج ارز