Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@00:59:54 GMT

موتور برق دیزل چیست؟

تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۵۰۰۵۹۲

موتور برق دیزل چیست؟

موتور برق دیزلی یا همان گازوئیلی از موتور برق  های پرکاربرد است که برای تولید برق از گازوئیل به عنوان سوخت استفاده می کند. از لحاظ  نوع عملکرد مانند دیزل ژنراتور  در سایز و ابعاد کوچک تر است.

نوع و ساختار درونی موتور برق دیزلی یا گازوئیلی، آن را نسبت به سایر موتور برق ها متمایز کرده است.

 

موتور برق گازوئیلی بی صدا

به علت نوع سوخت و اشتغال، موتور برق های گازوئیلی نسبت به موتور برق های بنزینی صدای بالاتری دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع صدای موتور برق گازوئیلی نسبت به موتور برق بنزینی بسیار بیشتر و محسوس تر است به گونه ایی که صدای موتور برق گازوئیلی بین بازه 65 دسی بل (DB) تا 80 دسی بل (DB) است. اما صدای موتور برق بنزینی بین 65 دسی بل تا 75 دسی بل است. در مکان هایی که صدا نباید از حد مجاز بالاتر برود، بهتر است از موتور برق های بنزینی استفاده شود.

برای حل مشکل صدای بسیار بلند موتور برق دیزلی، سازندگان آن راه حل هایی را ارائه کرده اند. در زیر به بررسی این روش ها پرداخته ایم.

روش اول

برای کاهش صدای موتور برق دیزلی، محفظه هایی فلزی که  کانوپی نام دارند و عایق صدا هستند را طراحی کردند. اگرچه این محفظه ها وزن موتور برق را سنگین می کند اما  باعث شده که تا حدودی صدای موتور برق دیزلی کاهش پیدا کند.

روش دوم: 

برای اینکه صدای موتور برق دیزل را به حداقل برسانیم باید در فاصله ی بیشتر از 7 متر یا  در اتاقک مخصوص قرار داده شود.

اگر می خواهید موتور برق دیزل را در اتاقک مخصوص قرار بدهید، برای جلوگیری از خفگی و داغ شدن موتور برق، حتما برای اتاقک راه جریان هوا برای تنفس موتور برق قرار دهید.

نحوه عملکرد موتور برق های دیزل

عملکرد موتور برق های دیزلی یا گازوئیلی به گونه ای است که موتورهای احتراق داخلی به وسیله ی سیلندر پیستونی با احتراق متناوب بر حسب تعداد سیلندر و دفعات احتراق، به یک یا دو سیلندر تقسیم شده  و توان یا قدرت تولیدی آنها بر حسب اسب بخار بیان می شود.

میان موتور برق های دیزل و موتور برق های بنزینی ساختارهای مشابهی وجود دارد اما تنها تفاوت موتور برق های دیزلی با موتورهای بنزینی در سیستم تغذیه و تنظیم سوخت آن است.

 

دو عاملی که باعث تمایز موتور برق های بنزینی و گازوئیلی به لحاظ پاشش سوخت و نوع احتراق شده است شامل:

سیستم جرقه زنی حذف شمع از سیستم احتراق، مهم ترین تفاوت در موتورهای دیزلی با بنزینی است. در واقع در موتور برق های دیزلی شمعی برای جرقه زنی وجود ندارد و برای فرایند احتراق از خاصیت خود انفجاری گازوئیل استفاده می شود. پمپ انژکتور تفاوت دیگر در سیستم سوخت رسانی موتور است که وظیفه پودر کردن سوخت و گاز بندی محفظه احتراق را بر عهده دارد. منظورمان قطعه ای است که میزان سوخت و فشار لازم جهت پاشش سوخت را تنظیم می کند.

مکانیزم عملکرد موتور های موتور برق دیزلی

مرحله اول: در مرحله ی اول پیستون از (نقطه مرگ بالا) به مکان خود در سیلندر (نقطه مرگ پایین) حرکت می کند. سپس ورودی هوا از مجرای سوپاپ وارد محفظه احتراق می شود. (تنفس) مرحله دوم: هنگامی که پیستون از نقطه مرگ پایین به سمت بالا حرکت می کند و سوپاپ هوا بسته است، هوای داخل محفظه احتراق متراکم می شود. (تراکم) مرحله سوم: با رسیدن پیستون به نقطه مرگ بالا به درون هوای داغ محفظه احتراق، مقداری سوخت گازوئیل پاشیده می شود و سوخت آتش می گیرد. انرژی که از احتراق حاصل می شود به پیستون فشار می آورد و آن را پایین هدایت می کند. (قدرت) مرحله چهارم: بعد از اینکه سوپاپ دود باز می شود و پیستون به نقطه مرگ پایین می رسد، عملیات تخلیه دود انجام می شود. (تخلیه)

مزایای موتور برق دیزل

دوام و استحکام موتور برق گازوئیلی

چون در بدنه موتور برق ها آلیاژ چدن استفاده شده است و آلیاژ چدن دارای مقاومت است، بنابراین موتور برق گازوئیلی به نسبت موتور برق های بنزینی دارای مقاومت بیشتری است . هم چنین اگر از آن به درستی استفاده شود طول عمر این موتور برق زیاد می شود.

مصرف سوخت موتور برق گازوئیلی

گازوئیل که سوخت مورد استفاده موتور برق های دیزلی می باشد ، هم از نظر قیمت سوخت و هم میزان مصرف سوخت در موتور برق به صرفه است.  به دلیل تراکم و فشرده سازی که داخل محفظه احتراق وجود دارد، موتور برق دیزل تقریبا 15 الی 25 برابر بیشتر نسبت به موتور برق های بنزینی کم مصرف بوده است. بنابراین این موتور برق خواهان بیشتری دارد.

آلایندگی کمتر موتور برق دیزلی

از مزایای دیگر این موتور برق نسبت به موتور برق بنزینی می توان به تولید گازهای آلوده کمتری مثل CO ( مونواکسید کربن ) اشاره کرد.

 

بالا بودن راندمان موتور برق دیزل

به دلیل تراکم بالای موتور برق دیزل، راندمان حرارتی موتور برق دیزل بالاتر است. بنابراین مفیدتر و به صرفه تر از دیگر موتوربرق ها است.

 

کاربرد موتور برق گازوئیلی

موتور برق های دیزل با توجه به مدل، برند و توان خروجی موتور برق و چند فاز بودن آن در جاهای مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

 

از موتور برق دیزل جهت تامین برق موردنیاز دیتاسنترها، سیستم ها و سرورهای ارتباطی استفاده می شود. هم چنین در جاهایی که به برق اضطراری نیاز دارند نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

قیمت موتور برق گازوئیلی

با توجه به برند و توان خروجی و فاکتورهایی مانند نوع سوخت با درصد ایمنی بالا، انواع محاسن آن از جمله دوام و استحکام بالای موتور برق باعث تعین قیمت موتور برق دیزل می شود.

کلام آخر

شرکت کیا دیزل اسپادان با سابقه ی چندین ساله در  فروش و تولید موتور برق  ارائه دهنده انواع برندهای جهانی موتور برق دیزل و بهترین دیزل ژنراتور در سطح کشور می باشد .

برای ارتباط با شرکت کیادیزل اسپادان به وب سایت رسمی شرکت  www.kiadieselspadan.com مراجعه نمایید و یا با شماره  تلفن: 03133447101 تماس حاصل نمایید.

منبع: فردا

کلیدواژه: رپرتاژ آگهی موتور برق دیزل موتور برق های بنزینی موتور برق های دیزل موتور برق دیزل موتور برق محفظه احتراق موتور برق ها نقطه مرگ دسی بل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۰۰۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موتور ۶ سیلندر بنزینی بومی چه ویژگی دارد؟

 روز‌های گذشته اولین نمونه بومی سازی شده «۶سیلندر بنزینی خورجینی ۴لیتری» در پژوهشکده فناوری‌های راهبردی شهید رضایی رونمایی شد.

بر اساس اعلام مدیران این پروژه، از ۳ پیش با توجه به شناسایی نیاز کشور به خودرو‌هایی همچون آفرود، شاسی بلند و سازمانی که بالغ بر ۱۰ هزار خودرو در سال بود، تصمیم گرفتند به دنبال ساخت نمونه‌ای داخلی باشند.

در این پژوهش بیش از ۱۳۰ موتور بنزینی مختلف در بازه ۳ تا ۵ لیتری با چیدمان خورجینی را بررسی شده است، محصولات به‌روز ۱۳ سازنده نامی دنیا مورد هدف قرار گرفته و ۱۶ پارامتر سنجش عملکرد موتور‌ها بررسی شد که متناسب با خودرو‌های کشور باشد و شماتیکی از پراکندگی و کارآمدی آنها در این حوزه گزارش و در نهایت یک موتور انتخاب و بر روی خودرو هدف تست شد و در نهایت موتور مبنا انتخاب شد.

این موتور ۴ لیتری و ۶ سیلندر، فناوری روز دنیا است که در ساختار صنعت خودروسازی ایران قابل شناسایی بوده و امکان تعمیر و نگهداری آن را در کشور وجود دارد.

گشتاور بالا و قدرت زیاد در دوره‌های نسبتا پایین

علی قاسمیان مدیر واحد تحلیل مهندسی این پروژه دلایل به ویژگی‌های این موتور اشاره کرد و گفت: ۲ مشخصه اصلی موتور‌های احتراقی توان و گشتاور است، توان برای ایجاد سرعت بیشینه و گشتاور نیز برای تامین کشش‌مناسب خودرو است، به عبارت دیگر ما آن را به عنوان قدرت موتور برای عبور از سربالایی و حمل بار می‌دانیم.

وی افزود: موتور‌های بنزینی عموما بر مبنای توان بالا طراحی می‌شوند، اما این موتور قابلیت دارد که گشتاور بالا و قدرت زیادی را در دوره‌های نسبتا پایین در اختیار راننده قرار دهد و این یک ویژگی خوب برای خودرو‌های پیکاپ، آفرودی، SUV (خودرو‌های شاسی بلند) و تاکتیکی برای عبور از مناطق شیب‌دار، صعب‌العبور و همچنین حمل بار‌های سنگین به حساب می‌آید. قاسمیان اظهار کرد: از آنجا که این موتور، یک موتور بنزینی است می‌تواند سرعت بالایی داشته و نیاز کاربر خود را رفع کند.

وی درخصوص سایر ویژگی‌های این موتور گفت: دوام بسیار بالا و خوش تعمیری از جمله ویژگی‌های بارز این موتور است، همچنین این موتور قابلیت کسب استاندارد آلایندگی یورو۵ و قابلیت ارتقا استاندارد آلایندگی به یورو۶ را دارد.

قاسمیان به ویژگی دیگر این موتور اشاره و تصریح کرد: با افزودن کیت‌های جانبی به همین موتور بدون هیچ تغییری تا ۲برابر توان و گشتاور فعلی توسط این موتور قابل تامین است که می‌تواند یک ویژگی مهم برای کاربری‌هایی خاص باشد. مدیر واحد تحلیل مهندسی این پروژه خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی توان این موتور ۲۳۶ اسب و گشتاور آن ۳۶۰ نیوتن‌متر است.

گفتنی است، در گذشته این موتور به ایران فروخته می‌شد، اما به دلیل تحریم‌ها فروش محصول قطع شد و تعمیر و نگهداری آن پشتیبانی نمی‌شد، در نتیجه اولین نمونه از این موتور با رویکرد اثبات توانمندی  ساخته شد، زیرا در حال حاضر مهندسین ایرانی امکان تولید موتور‌های کم حجم با مصرف کمتر را دارند.

نخبگان و متخصصان در این پروژه توانسته‌اند به حدود ۴۵ درصد دانش بومی ساخت موتور دست پیدا کنند که برای فاز اول پروژه بود، بررسی موتور مبنا بر اساس متالوژی با مدل‌های ۲ بعدی، ۳ بعدی و بر مبنای توانمندی داخلی انجام شد، این شبیه سازی بر مبنای ساخت بلوک آلومینیومی بود، اما به ساخت قالب‌های چدنی نیز دست پیدا کردند که در برنامه اولیه نبود.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • روایت دردناک امدادگران از صحنه های تصادفات موتورسواران + ویدئو
  • اجرای طرح ترخیص فوری موتور شارژی‌های توقیفی در کیش
  • مخدوش کردن پلاک موتور جرم است
  • بازگشت پرشکوه هاوال با H6
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل لو رفت!
  • اطلاعات پروژه جدید بهمن دیزل
  • خودروی ایسوزو D-MAX مدل 2024 چه مشخصاتی دارد؟
  • رانندگی خودرو دیزلی با سوخت زیستی
  • موتور ۶ سیلندر بنزینی بومی چه ویژگی دارد؟
  • بازسازی جت پرشر دیزل تجسم توان متخصصان بومی نیروگاه رامین اهواز